Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Z participatívneho rozpočtu mesta Svit budú podporené dva projekty

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ide o oplotený výbeh pre psov s rozpočtom 1702 eur a skejtpark a edukačné kontajnery na separovaný odpad s rozpočtom 3000 eur.

Bratislava/Svit 16. júna (TASR) - Z participatívneho rozpočtu mesta Svit budú podporené dva projekty. Ide o oplotený výbeh pre psov s rozpočtom 1702 eur a skejtpark a edukačné kontajnery na separovaný odpad s rozpočtom 3000 eur. Informuje o tom mesto Svit na svojom webe.

Participatívny rozpočet je súčasťou rozpočtu mesta, ktorá bola tento rok schválená prvýkrát. Jeho cieľom je dať možnosť občanom participovať na rozhodovaní a zveľaďovaní mesta v prospech verejnosti. A to prostredníctvom financovania projektu, ktorý navrhnú samotní občania, vyberú spomedzi prihlásených a vo finále aj zrealizujú. Z rozpočtu mesta bolo na tento zámer vyčlenených 5000 eur. O poradí projektov počas mája rozhodovali občania.

Vedenie mesta teší záujem, ktorý bol pri hlasovaní prejavený. Mesto má záujem podporiť aj tretí projekt, ktorý sa zameriaval na doplnenie hracích prvkov v mestskej časti Pod Skalkou. Zároveň vedenie mesta hľadá možnosti podpory aj žiadostí, ktoré sa do hlasovania nedostali, v celkovej sume 1500 eur. Ide o revitalizáciu časti verejného priestoru na križovatke ulíc Terasová – Horská, obnovu zelene na Námestí J. A. Baťu či zakúpenie veľkorozmerného stanu s možnosťou jeho zapožičiavania pre verejnoprospešné aktivity v meste.

Mesto Svit chce participatívny rozpočet realizovať aj v budúcom roku.