Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Tatry Card funguje päť rokov, za toto obdobie prešla mnohými zmenami

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Vďaka zľavovej karte majú všetci dovolenkári v regióne Vysokých Tatier zdarma napr. SOS poistenie na hory pre zásah Horskej záchrannej služby, ale aj dopravu Ski a Aqua busmi.

Vysoké Tatry 5. januára (TASR) – Zľavová karta Tatry Card už funguje päť rokov, za toto obdobie prešla mnohými zmenami. Vďaka nej majú všetci dovolenkári v regióne Vysokých Tatier zdarma napr. SOS poistenie na hory pre zásah Horskej záchrannej služby, ale aj dopravu Ski a Aqua busmi.

"Túto zimu sa sústreďujeme najmä na rodiny s deťmi a ponuka zliav a benefitov v karte je opäť pestrá. Zámerom je, aby si návštevníci Tatier užili aj vďaka karte rôzne zážitky, ktoré im naše veľhory ponúkajú," uviedla výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Minulú sezónu vydali Tatranci viac ako 15.000 kariet a tomuto počtu sa chcú minimálne vyrovnať aj počas tejto zimy. "Tatry Card nie je klasická zľavová karta, ktorých máme plné peňaženky. Táto je kľúčom k tatranským zážitkom. Produkty v nej sú rozdelené do štyroch hlavných zážitkových celkov s nosnými zľavami," vysvetľuje Maťašovská.

Na tatranskú gastronómiu je jednotná 10-% zľava a zo Skalnatého plesa na Lomnický štít platí zľava 20 %. Rovnaká výška zľavy je aj pre hotelové wellness centrá a masáže. Pripravené sú aj zľavy na lyžiarske školy či požičovne. Cena za Tatry Card sú tri eurá, v podhorí a mimo územia regiónu Vysoké Tatry o euro viac.

Do tejto zimnej sezóny vstúpila zľavová karta ešte s jednou zmenou, ktorú ocenia podľa Maťašovskej hlavne recepcie. Proces vystavovania karty sa skrátil a zjednodušil, nakoľko je predtlačená so šesťmiestnym kódom a dopisuje sa na ňu už len meno a termín pobytu. Karta je platná do konca apríla. Zoznam partnerov karty je dostupný na web stránke www.regiontatry.sk.