Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Jeseň v Tatrách praje turistike

Turistiky z Budapešti vo Furkotskej doline vo Vysokých Tatrách. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na svoje si podľa nej prídu v Tatrách všetky vekové kategórie, zdatní turisti aj tí menej nároční.

Vysoké Tatry 10. septembra (TASR) – Vo Vysokých Tatrách je v súčasnosti ideálne obdobie na turistiku. Jeseň na horách je typická stabilnejším počasím, ďalekými výhľadmi, nepreplnenými horskými chodníkmi, väčším pokojom, ale aj poklesom cien oproti letu.

Tie vysokotatranské klesli až do 30 percent oproti letným. Aktuálna sezóna je ideálna najmä pre rodiny s neškolopovinnými deťmi, seniorov aj všetkých tých, ktorí si chcú užiť farebnejšie Tatry,“ upozornila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Na svoje si podľa nej prídu v Tatrách všetky vekové kategórie, zdatní turisti aj tí menej nároční. Prístupné sú turistické chodníky po dolinách, výstupy na tatranské chaty, cesty k najkrajším tatranským plesám, ale aj tatranské vrcholy či dvojtisícové štíty i prechody cez tatranské sedlá.

„Tí, ktorí si chcú užiť Tatry aj na dvoch kolesách, môžu využiť viac ako 300 kilometrov značkovaných trás,“ dodala Maťašovská.

Jeseň nezmenila nič ani na výhodách s kartou zliav Tatry Card. Vďaka nej turisti výhodnejšie cestujú lanovkami, električkami, využívajú služby akvaparku, člnkujú sa a môžu sa i lacnejšie najesť.

Tie najobľúbenejšie lokality pre turistov sú Hrebienok, odkiaľ môžu podnikať ľahšie či náročnejšie turistické výlety, a Skalnaté pleso. Deti môžu využiť tunajšiu novinku, indoor detský park Kamzíkovo, kde sa skvele zabavia aj sa tam uchýlia v prípade zmeny počasia,“ uzatvorila Maťašovská.