Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Prešovský kraj

V okrese Snina bude 35 testovacích miest

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Obcami, kde testovacie miestna nevzniknú, sú Osadné, Parihuzovce, Jalová, Uličské Krivé, Nová Sedlica, Kolbasov, Príslop, Runina, Hrabová Roztoka, Strihovce, Ruská Volová, Brezovec a Michajlov.

Snina 27. októbra (TASR) – Celoplošné testovanie obyvateľstva na nový koronavírus sa nebude konať vo všetkých obciach Sninského okresu. Testovacích miest v okresnom meste a 33 obciach bude spolu 35. Ako pre TASR uviedol prednosta Okresného úradu Snina Evald Štofík, testovanie obyvateľov 14 obcí sa bude realizovať v spádových obciach.

Obcami, kde testovacie miestna nevzniknú, sú Osadné, Parihuzovce, Jalová, Uličské Krivé, Nová Sedlica, Kolbasov, Príslop, Runina, Hrabová Roztoka, Strihovce, Ruská Volová, Brezovec a Michajlov. „Testovanie obyvateľov týchto obcí prebehne v spádových obciach, respektíve v obciach s vyšším počtom obyvateľov," doplnil Štofík.

Pri testovaní budú na viacerých miestach okresu nápomocní aj členovia dobrovoľných hasičských zborov. „Dobrovoľne sa nám prihlásili členovia na vyžiadanie starostu obce, takže budeme pomáhať pri celoplošnom testovaní," priblížil pre TASR Matúš Haburaj z DHZ v obci Belá nad Cirochou. Obdobne je to aj v DHZ Kamenica nad Cirochou. „Chystáme sa pomôcť, boli sme vyzvaní obecným úradom," uviedla Kristína Sojčaková.