Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Testovanie: V okrese Vranov nad Topľou pomôžu aj dobrovoľní hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Odberným miestom pre obce Piskorovce a Rafajovce budú Ďapalovce.

Vranov nad Topľou 28. októbra (TASR) – Pomoc pri víkendovom celoplošnom testovaní obyvateľstva na nový koronavírus v okrese Vranov nad Topľou ponúka aj viac ako tretina dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) pôsobiacich v ňom. Pre TASR to potvrdila vedúca organizačného odboru okresného úradu Slavomíra Krajčiová.

"V okrese je 65 DHZ, k dnešnému dňu je prihlásených 25," uviedla. Spomedzi 72 odberných miest, ktoré v okrese vzniknú, ich bude 17 v okresnom meste, naopak, v niektorých obciach sa testovanie vykonávať nebude.

Ako Krajčiova spresnila, odberným miestom pre obce Piskorovce a Rafajovce budú Ďapalovce. V Holčíkovciach sa budú môcť dať otestovať obyvatelia obcí Giglovce, Girovce a Jasenovce, v Tovarnom zo Štefanoviec a Tovarnianskej Polianky. Obec Matiaška bude spádovou obcou pre obyvateľov z Remenín, Ruskej Vole, Detrika a Vavrinca, obec Vlača pre obce Babie, Ďurďoš a Prosačov. V Pavlovciach očakávajú aj obyvateľov obcí Medzianky a Radvanovce. Pre obyvateľov Juskovej Vole bude odberným miestom obec Vechec, pre Zlatníčanov Hlinné, obyvatelia Michaloku sa budú môcť dať otestovať v Merníku a testovacie miesto v obci Sedliská poslúži aj obyvateľom obce Vyšný Kazimír.