Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Tohtoročný bardejovský jarmok bol jeden z najúspešnejších v histórii

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Bardejovský jarmok sa tento rok konal na ploche 8600 štvorcových metrov a ponúkol viac ako 500 predajných stánkov, stánkov s jarmočným občerstvením a zábavných atrakcií.

Bardejov 19. septembra (TASR) – Posledný augustový víkend je v Bardejove už tradične venovaný Bardejovskému jarmoku. Ten tohtoročný písal už svoju 44. kapitolu v novodobej histórii a podľa primátora mesta Borisa Hanuščáka bol jeden z najúspešnejších doteraz.

Okrem toho, že program každého zo štyroch dní navštívili podľa Hanuščáka tisícky ľudí, jarmok zaznamenal aj dobrý hospodársky výsledok a aj keď mesto v súčasnosti len dokončuje vyúčtovanie finančnej stránky tohto podujatia, vedia už skonštatovať, že sú v plusových číslach.

Podľa neho je najdôležitejšie to, že vytvorili v centre mesta dobrú atmosféru a že do Bardejova sa neprišli zabaviť len miestni a ľudia z okolia, ale aj množstvo ľudí z iných regiónov Slovenska.

"Nechceme však zaspať na vavrínoch a už teraz pripravujeme aj nové prvky na budúci rok. V prvom rade chceme rozšíriť koncepciu BARDKONTAKTU (seminár venujúci sa problematike rekonštrukcie a obnovy historických pamiatok), aby tradícia pokračovala aj keď možno v zmenenej forme i so zapojením partnerských miest. Popracovať chceme na materiálno-technickej stránke jarmoku, teda zabezpečiť viac lavičiek a stoličiek, pretože tento rok sa ukázalo, že pri tých tisíckach návštevníkov sme nedokázali poskytnúť lepšie pohodlie najmä pre tých starších a chorých," povedal primátor.

Taktiež by mesto chcelo postupne zviditeľňovať cechy a remeselnú tradíciu, ktorá tu bola v minulosti veľmi rozvinutá. S tým začali už tento rok a pokračovať chcú aj v budúcnosti.

Bardejovský jarmok sa tento rok konal na ploche 8600 štvorcových metrov a ponúkol viac ako 500 predajných stánkov, stánkov s jarmočným občerstvením a zábavných atrakcií.