Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Pri dopravnej nehode v Kolbasove vyhasol život 32-ročného muža

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

K nehode došlo dnes ráno asi o 7.00 h.

Kolbasov 16. decembra (TASR) – Život 32-ročného muža si vyžiadala dopravná nehoda v obci Kolbasov, okres Snina. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

K nehode došlo dnes ráno asi o 7.00 h. Vodič vo veku 32 rokov pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a na rovnom úseku zišiel s vozidlom Nissan Terrano mimo cesty. Pri nehode vodič vypadol z auta a zostal pod nim zakliesnený. Utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol.

V aute sa viezol aj ďalší muž vo veku 31 rokov. V jeho prípade k zraneniam nedošlo. „Okolnosti a príčiny nehody vyšetrujú humenskí dopravní policajti, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ vysvetlil Džobanik.

Polícia upozorňuje vodičov, aby pri jazde motorovým vozidlom zvýšili opatrnosť a dbali na bezpečnosť zvlášť v tomto chladnom a sychravom počasí.

„Opätovne upozorňujeme vodičov, aby vplyv počasia nepodceňovali a v dostatočnej miere sa pripravili aj na nepredvídateľné situácie. Najmä, aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke. Prvoradé je v takomto počasí prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky,“ pripomenul Džobanik.

Upozornil, že na mokrých, zasnežených či zľadovatených cestách býva brzdná dráha o niečo dlhšia. Vozidlo sa ľahko môže dostať do šmyku a stať sa neovládateľným. To znamená, že prejde dlhšiu vzdialenosť, kým úplne zastaví. Na to by vodiči nemali zabúdať aj s ohľadom na bezpečnosť chodcov.