Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Tri nemocnice na Spiši chcú prehĺbiť spoluprácu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Cieľom je tiež posilniť kontinuitu poskytovanej starostlivosti.

Kežmarok/Levoča/Krompachy 5. júna (TASR) - Tri nemocnice na Spiši chcú prehĺbiť spoluprácu s cieľom zefektívniť zdravotnú starostlivosť pre pacientov interného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých. Pri tejto príležitosti sa v pondelok konalo stretnutie vedúcich pracovníkov dotknutých oddelení v Levoči, Krompachoch a Kežmarku. Informoval o tom riaditeľ nemocníc spišského klastra František Lešundák.

"Stretnutia sa zúčastnil aj zástupca kardiocentra v Košiciach - Šaci, ktorý predstavil možnosti liečby pacientov. Srdcové ochorenia totiž predstavujú významný zdravotný problém v celej populácii, nevynímajúc pacientov našich interných oddelení," uviedol Lešundák.

Zjednotenie a zdieľanie poznatkov podľa riaditeľa povedie k zlepšeniu koordinácie a komunikácie medzi jednotlivými oddeleniami. Cieľom je tiež posilniť kontinuitu poskytovanej starostlivosti. Spomínané oddelenia všetkých troch nemocníc majú dohromady 217 zamestnancov a špecializované ambulancie, či už je to kardiologická, diabetologická, pneumologická, alebo endokrinologická ambulancia. Lešundák tiež upozornil na nevyhnutnosť potreby interného oddelenia a oddelenia dlhodobo chorých v dotknutom regióne.