Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

V Prešovskom kraji štartujú cyklopátrania

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Uskutočnia sa konkrétne v piatich termínoch od 20. júna do 19. septembra.

Prešov/Medzilaborce 15. júna (TASR) - Do Cyklopátraní Prešovským krajom sa môže zapojiť široká verejnosť počas tohto leta. Pripraví ich podobne ako vlani Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska. Uskutočnia sa konkrétne v piatich termínoch od 20. júna do 19. septembra.

Päť cyklopátraní predstaví turistom krásy prírody a zaujímavosti regiónov v okolí Medzilaboriec (20.6.), Bardejova (4.7.), Pienin (1.8.), Levoče (15.8.), a Prešova (19.9.).

Jednotlivé body trás majú rôzny stupeň náročnosti, aby si prišli na svoje všetky vekové i výkonnostné kategórie cyklistov. "Rodičia sa môžu pokojne bicyklovať. Pre deti totiž pripravíme detskú trasu a ďalší program," priblížila tohtoročnú novinku Barbora Čechová z marketingu KOCR.

Podujatia budú mať zábavno-súťažný charakter. Na štarte si cyklista zvolí kategóriu, v ktorej chce pretekať: muži/ženy jednotlivci, ženské/mužské dvojice, zmiešané dvojice. Účastník dostane do rúk mapu s vyznačenými bodmi, na ktoré sa má počas troch až štyroch hodín dopraviť a získať pečiatku s bodovou hodnotou. "Čím vyšší počet nazbieraných bodov, tým väčšia šanca na víťazstvo," ozrejmila Čechová.

Miesta na trasách ponúknu pekné výhľady, historické a kultúrne pamiatky, krčmičky aj kostolíky. Bude sa súťažiť o pestré ceny i obľúbené medaily. Okrem toho je pripravená hlavná výhra v podobe bicykla. Čím viac cyklopátraní súťažiaci absolvuje, tým má vyššiu šancu na výhru. Budúceho majiteľa bicykla určí žrebovanie, ktoré prebehne 19. septembra v Prešove.