Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Týždeň dobrovoľníctva v Prešovskom kraji ponúkne približne 50 aktivít

Ilustračná snímka Foto: TESCO STORES SR

Podľa predsedníčky Prešovského dobrovoľníckeho centra Hajdukovej sa za uplynulých dvanásť ročníkov zmobilizovalo 306 organizácií, do ktorých prišlo pomáhať 9031 dobrovoľníkov.

Prešov 13. septembra (TASR) – Aj tento rok sa môžu organizácie a jednotlivci z Prešovského kraja zapojiť do celoslovenskej kampane Týždeň dobrovoľníctva. Ako TASR informovala predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC) Juliana Hajduková, v ponuke je aktuálne 48 jednorazových dobrovoľníckych aktivít. Trinásty ročník kampane potrvá od stredy (16. 9.) do utorka 22. septembra.

Najviac aktivít, a to 32, bude v Prešove. V tomto roku sa podujatia konajú v 10 z 13 okresných miest kraja. Naplánované sú však napríklad aj v Lipanoch, Bardejovskej Novej Vsi či Veľkej Lomnici. Aktivity prichystali občianske združenia, školy, knižnice, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, samosprávy a ďalšie organizácie.

Organizácie väčšinou pripravili jednoduché aktivity, napríklad úpravu exteriéru alebo interiéru, maľovanie, kosenie či hrabanie. Ide aj o priamu prácu s klientmi organizácií – rôzne tvorivé dielne, aktivity či vychádzky. Z ponuky na dobrovoľnícku pomoc si istotne vyberú záujemcovia zo všetkých vekových kategórií,“ priblížila koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva v Prešovskom kraji Petra Gerhartová z PDC s tým, že zoznam jednotlivých aktivít je zverejnený na webovej stránke www.dobrovolnictvopo.sk.
Ilustračná snímka.
Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Podľa Hajdukovej sa za uplynulých dvanásť ročníkov zmobilizovalo 306 organizácií, do ktorých prišlo pomáhať 9031 dobrovoľníkov. Spolu pre rozvoj Prešovského kraja odpracovali 32.330 hodín.

Záujem Slovákov pomáhať a vyskúšať si prácu dobrovoľníka pravidelne rastie. Minulý ročník celonárodnej kampane bol zatiaľ najúspešnejší. Do vlaňajšieho Týždňa dobrovoľníctva sa na Slovensku zapojilo dokopy 6846 ľudí.