Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Ukrajinec Matvijčuk víťazom Košického trojkráľového behu

Víťaz Košického trojkráľového behu, Oleksander Matvijčuk Foto: TASR/Milan Kapusta

Víťazom 2. ročníka Košického trojkráľového behu sa stal Ukrajinec Oleksander Matvijčuk výsledným časom 15:50 min, ktorý na trať vybehol vo farbách JM Demolex Bardejov.

Košice 7. januára (TASR) - Víťazom 2. ročníka Košického trojkráľového behu sa stal Ukrajinec Oleksander Matvijčuk výsledným časom 15:50 min, ktorý na trať vybehol vo farbách JM Demolex Bardejov. Druhý skončil minuloročný víťaz Michal Lami (OB ATU Košice) a tretí bol klubový kolega víťaza pretekov Jozef Urban.

Medzi ženami triumfovala favoritka a obhajkyňa prvenstva Katarína Labašová z klubu OB ATU Košice (20:16 min) pred Líviou Krajňákovou (TJ Obal servis Košice) a Zuzanou Malachovskou (ŠK Klokan).

Fotogaléria ku Košickému trojkráľovému behu:




Pretekári absolvovali trať dlhú 5,1 km, pričom v centre mesta na nich čakali dva okruhy. Prvý v dĺžke 1,1 km na Hlavnej ulici, druhý ich zaviedol i do vedľajších uličiek a tiež do Mestského parku. V záverečnej časti trate sa bežci opäť vrátili na Hlavnú ulicu a absolvovali na nej dobeh do cieľa.

Výsledky:

muži: 1. Oleksander Matvijčuk (Ukr./JM Demolex Bardejov) 15:50 min, 2. Michal Lami (OB ATU Košice) 16:32, 3. Jozef Urban (JM Demolex Bardejov) 16:50

ženy: 1. Katarína Labašová (OB ATU Košice) 20:16, 2. Lívia Krajňáková (TJ Obal servis Košice) 20:43, 3. Zuzana Malachovská (ŠK Klokan) 21:07