Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Bardejove zasadal krízový štáb, riešil sneh na strechách

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V piatok (13.1.) sa pod váhou snehu v obci Ubľa v Sninskom okrese prelomila na miestnej škole strecha. Pri udalosti sa nikto nezranil.

Bardejov 14. januára (TASR) - V Bardejove dnes podvečer zasadal krízový štáb. Venoval sa problému so snehom na strechách budov v meste.

"V meste nám napadlo takmer 40 centimetrov snehu. Situácia je momentálne stabilizovaná. Na zasadnutí krízového štábu sme prijali viaceré opatrenia, ktoré by mali minimalizovať nebezpečenstvo poškodenia majetku a najmä aby nedošlo k ohrozeniu zdravia ľudí,"
uviedol pre TASR hovorca mesta Bardejov Jozef Guliga.

Aj naďalej budú podľa jeho slov pozorne monitorovať a vyhodnocovať situáciu v meste. "Zameriavame sa hlavne na strechy budov," vysvetlil s tým, že mestskí policajti chodili počas dňa upozorňovať majiteľov jednotlivých objektov na nebezpečenstvo pádu snehu. "Vyzývame ľudí, aby si podľa všeobecne záväzného nariadenia vypratávali priestor pred svojimi obydliami a aby udržiavali svoje budovy v bezpečnom stave," tvrdí Guliga.

Ako vysvetlil, ide najmä o preventívne opatrenia. "Aj na základe situácie z iných miest, čo sme zaznamenali problémy, chceme tomu predchádzať," dodal Guliga.

V piatok (13.1.) sa pod váhou snehu v obci Ubľa v Sninskom okrese prelomila na miestnej škole strecha. Pri udalosti sa nikto nezranil.