Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

V Bardejovských kúpeľoch plánujú opäť viacero investičných akcií

Ilustračné foto. Foto: Slovakia.travel

Bardejovské kúpele navštívilo v roku 2014 spolu 22.246 osôb.

Bardejov 10. júna (TASR) – V Bardejovských kúpeľoch aj napriek už prebiehajúcej sezóne, ktorú slávnostne otvorili v piatok (5.6.), rekonštruujú hotel Alexander a plánujú aj iné investičné akcie. V najbližšom období počítajú s rekonštrukciou a modernizáciou liečebného domu Alžbeta a s vytvorením reprezentačno-muzeálnych priestorov apartmánu Sisi, ktorá bola v roku 1895 viac ako tri týždne v kúpeľoch ubytovaná. Najväčšou akciou je však prebiehajúca oprava hotela Alexander za takmer šesť miliónov eur.

Podľa generálneho riaditeľa Bardejovských kúpeľov, a. s., Jaroslava Komoru okolo 4,5 milióna eur je rozpočtový náklad stavebných prác na tomto hoteli a približne 900.000 eur by sa malo investovať do vnútorného zariadenia. Vytvorí sa tu kúpeľný komplex navzájom prepojených budov, v ktorých budú poskytovať služby pre 688 návštevníkov. Po rekonštrukcii v hoteli Alexander vzniknú tri kongresové sály a hotel okrem iného poslúži na kongresovú turistiku. V podzemí vznikajú parkoviská a na prvých dvoch nadzemných podlažiach reštauračné zariadenia. Spustenie hotela do prevádzky je naplánované v januári 2016, no stavebné práce by mali byť ukončené už v novembri tohto roka.

V kúpeľoch tiež plánujú v tomto roku pripraviť architektonickú štúdiu na modernizáciu liečebného domu Dukla a vypracovať aj štúdiu na športový areál so zameraním na golfové aktivity v blízkosti areálu.

Technický riaditeľ Bardejovských kúpeľov, a. s., Jozef Bača povedal, že za posledných päť rokov, ešte pred investíciami do Alexandra, použili viac ako šesť miliónov eur na rekonštrukcie ubytovacích zariadení a prístrojovej techniky. Komplexná rekonštrukcia dvoch poschodí Balneoterapie s poliklinikou si vyžiadala 1,3 milióna eur a rekonštruovali aj dve poschodia v secesnom liečebnom dome Astória, vstupnú halu s barom v kúpeľnom dome a liečebné domy Fontána a Lívia. V roku 2012 otvorili wellness centrum v hoteli Ozón s vonkajšími opaľovacími terasami a vodnými atrakciami, ktoré patrí k najmodernejším na Slovensku.

Bardejovské kúpele navštívilo v roku 2014 spolu 22.246 osôb. Zvýšil sa aj počet prenocovaní na 223.619, čo predstavovalo medziročný nárast o 10,59 %. Zo zahraničia prišlo 1972 klientov, najviac z Ukrajiny, Ruska, Poľska, Bieloruska, ČR, Nemecka, Rakúska a ďalších krajín.