Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Prešovský kraj

Otrávené holuby priviazali o skalu.Boli návnadou pre chráneného sokola

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Došlo k ohrozeniu chráneného živočícha, ktorý je zapísaný v zozname chránených živočíchov. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje sadzbu odňatia slobody až na dva roky.

Lipovce 20. marca (TASR) – Polícia z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Chminianskej Novej Vsi okres Prešov začala trestné stíhanie neznámeho páchateľa pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, policajná hliadka na základe oznámenia na linku 158 zistila, že v katastrálnom území obce Lipovce, v časti Lačnovská dolina, ktorá sa nachádza v chránenom území so stupňom ochrany číslo päť, doteraz neznáma osoba priviazala špagátom ku skale dva otrávené holuby.



Skutok sa stal v čase od 4. do 14. marca. V čase nálezu jeden z holubov už uhynul, druhý bol živý, pričom mal v oblasti hrude a brucha napustené perie neznámou modrou látkou. Oba holuby slúžili ako návnada pre sokola sťahovavého, ktorého chceli takýmto spôsobom otráviť. Došlo k ohrozeniu chráneného živočícha, ktorý je zapísaný v zozname chránených živočíchov. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje sadzbu odňatia slobody až na dva roky.