Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom chcú počas kosby pomôcť hmyzu, postavili hmyzie hotely

Na snímke jeden zo šiestich hmyzích hotelov, ktoré v uplynulých dňoch osadili pracovníci technických služieb v meste Humenné v nedeľu 15. mája 2022. Foto: TASR - Jana Ďurašková

Dizajnovo a konštrukčne si šesticu hmyzích hotelov navrhli pracovníci TS sami aj ich sami zhotovili.

Humenné 15. mája (TASR) – Inšpirovaní environmentálnymi trendmi v európskych mestách osadili pracovníci Technických služieb (TS) mesta Humenné v uplynulých dňoch na viacerých miestach v meste hmyzie hotely. Chcú tým pomôcť opeľovačom a ďalšiemu hmyzu počas aktuálne realizovaných kosieb verejných priestranstiev.

"Tým, že sme pristúpili k mulčovaniu, hmyz je vystavený väčšej námahe a riziku, že zahynie. Preto sme sa po vzore európskych miest rozhodli postaviť a osadiť tieto hmyzie hotely," uviedol pre TASR riaditeľ humenských TS Milan Kuruc.

Dizajnovo a konštrukčne si šesticu hmyzích hotelov navrhli pracovníci TS sami aj ich sami zhotovili. Aktuálne sa nachádzajú v mestských parkoch a na trávnatých plochách vo všetkých mestských "sídliskových" častiach. "Keď sa to ujme a bude medzi obyvateľmi dobrá odozva, určite by sme ich rozmiestnili i viacero," uzavrel Kuruc.