Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Prešovský kraj

V Humennom sa začala ďalšia etapa rekonštrukcie futbalového štadióna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Práce realizuje banskobystrická spoločnosť Pemax Plus, ktorá si prevzala stavenisko.

Humenné 18. marca (TASR) - Mesto Humenné začalo tento týždeň s druhou etapou rekonštrukcie futbalového štadióna na Chemlonskej ulici v Humennom. Práce realizuje banskobystrická spoločnosť Pemax Plus, ktorá si prevzala stavenisko. TASR informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta.

Búracie práce by podľa zmluvy mali byť hotové najneskôr v posledný aprílový týždeň.

"Druhá etapa pozostáva z kompletného zbúrania starej tribúny, vrátane korzovej časti a zostávajúcich betónových oválov, vybúrania oporného betónového múra na východnej a severnej strane areálu, kde sa ponechá iba oporný múr zo západnej strany areálu štadióna. Zároveň sa odstráni antuková plocha na bývalej bežeckej dráhe a vybúrajú sa obrubníky. Okrem toho sa vybúrajú, alebo výškovo sa upravia kanalizačné šachty a vpuste a zrenovujú sa momentálne nefunkčné kanalizačné potrubia," uviedol poverený šéf Odboru územného plánovania a výstavby Mestského úradu v Humennom Marián Šalata.

Na humenskom futbalovom štadióne zostane podľa Dochánovej aj stavebný odpad, ktorý sa ponechá na areálovej skládke pre ďalšie použitie na výstavbu chodníkov a parkovísk. Betón a železobetón sa zrecykluje pomocou mobilného recyklačného zariadenia a takto spracovaný recyklovaný odpad vo forme štrku poslúži na výstavbu spomínanej infraštruktúry na štadióne.

Po skončení týchto búracích prác bude podľa Dochánovej plocha futbalového štadióna v Humennom pripravená na tretiu etapu rekonštrukcie, počas ktorej sa má postaviť prevádzková budova s priestormi pre hráčov, funkcionárov či novinárov.

"Takisto sa postaví celkovo 13 doplnkových objektov ako napríklad pokladňa, bufet, sociálne zariadenia alebo miestnosť na poskytovanie prvej pomoci," dodala Dochánová.