Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V meste Sabinov pribudlo detské ihrisko za 18.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

Ihrisko slúži širokej verejnosti z Mlynskej ulice, ale aj širšieho okolia. Práce na ňom boli realizované v období od apríla do októbra tohto roku.

Sabinov 8. októbra (TASR) - V Sabinove pribudlo nové detské ihrisko. Investičná akcia si vyžiadala finančné náklady viac ako 18.000 eur. Polovicu celkových nákladov tvorila dotácia z Mikroprogramu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) 2021 vo výške 9398,40 eura. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Nové detské ihrisko pribudlo v lokalite smerom na Ražňany. "Skladá sa z niekoľkých prvkov, ako sú nerezová kombinovaná vežová zostava, ktorá je prepojená tunelom a herným panelom na hru 'piškôrky', nerezová visiaca hojdačka, prevažovacia hojdačka, dve pružinové hojdačky či pružinové odrážadlo s hrazdou. Tento hrací prvok je zároveň vhodný na posilňovanie a rozvoj pohybu v detskom veku," povedala Jeleňová.

Ihrisko slúži širokej verejnosti z Mlynskej ulice, ale aj širšieho okolia. Práce na ňom boli realizované v období od apríla do októbra tohto roku.

Radnica plánuje okolie ihriska ešte zatraktívniť. "Zámerom samosprávy je totiž aj vybudovanie malej oddychovej zóny. V okolí ihriska budú v blízkej dobe v závislosti od klimatických podmienok vysadené dreviny ako platan javorolistý, lipa malolistá, čerešňa pílkatá, višňa chlpkatá a jabloň okrasná. Neskôr tu pribudnú i spevnené plochy a mobiliár," doplnila Jeleňová.

V rámci Mikroprogramu PSK 2021 okrem projektu v Sabinove v oblasti športu podporili naprieč celým krajom ďalších 162 zámerov v celkovej výške takmer 473.000 eur.