Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Prešovský kraj

V Nižnej Jablonke asi majú podpaľača, pripisujú mu požiar slamy

Ilustračné foto Foto: TASR

Škodu pri požiari slamy vyčíslili na 25 tisíc eur.

Nižná Jablonka 19. novembra (TASR) - Obvinenie z prečinu poškodzovania cudzej veci vzniesol policajný vyšetrovateľ voči 44-ročnému mužovi z obce Nižná Jablonka (okres Humenné). Podozrivý je z toho, že na miestnom hospodárskom dvore podpálil uskladnené balíky slamy. Škodu vyčíslili na 25.000 eur.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová informovala, že k podpáleniu uskladnenej slamy v Nižnej Jablonke došlo v nedeľu (16.11.) ráno.

"Obvinený mal v uvedený deň okolo 7.00 h vojsť na hospodársky dvor v obci a svojím zapaľovačom úmyselne podpáliť slamu uskladnenú v balíkoch. Keď slama začala horieť, asi po minúte odišiel domov," povedala policajná hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, v dôsledku požiaru prišiel hospodársky dvor o približne 600 balíkov slamy. Oheň zároveň poškodil drevenú a železnú konštrukciu tamojšieho senníka.

"Obvinený muž je stíhaný na slobode, v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uzavrela Migaľová.