Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V osade v Prosačove je v karanténe 12 z 20 domácností

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Pozitívne testované osoby dostali od regionálneho úradu verejného zdravotníctva pokyny, aby do nedele 31. októbra dodržiavali karanténne opatrenia.

Prosačov 25. októbra (TASR) – Testovanie marginalizovanej skupiny obyvateľov osady v obci Prosačov v okrese Vranov nad Topľou, ktoré v piatok (22.10.) realizoval intervenčný tím ministerstva zdravotníctva, potvrdilo výskyt ochorenia COVID-19 u 29 zo 101 testovaných osôb. V karanténe je 12 z 20 domácností. V obci v tejto súvislosti zasadal v pondelok krízový štáb. Uviedol to pre TASR starosta Martin Digoň.

"Zatiaľ je to stále rovnako, neviem o tom, že by mal niekto ťažký priebeh. Máme tam pozitívneho onkopacienta, o toho sa bojíme," povedal s tým, že pozitívne testované osoby dostali od regionálneho úradu verejného zdravotníctva pokyny, aby do nedele 31. októbra dodržiavali karanténne opatrenia. Podľa Digoňových slov na to bude, na základe stretnutia krízového štábu, dohliadať pri náhodných kontrolách polícia. Situáciu má tiež preveriť opätovné pretestovanie negatívnych obyvateľov, ktoré sa v osade uskutoční v stredu (27.10.).