Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Prešovský kraj

V Poprade vysadili 36.000 sadeníc letničiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Samospráva zaznamenala vykrádanie kvetináčov, hlavne na námestí.

Poprad 25. júna (TASR) - Tulipány vystriedali v meste Poprad pestrofarebné letničky. Celá kvetinová výsadba v najväčšom meste pod Tatrami je realizovaná prostredníctvom trvalých záhonov, mobilných kvetináčov, závesných kvetináčov a kvetinových pyramíd. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti s tým, že na celom území vysadili celkovo 36.000 sadeníc.

"Závesné kvetináče sú umiestnené na cestných mostoch ulíc Mnoheľovej a Alžbetinej, ale aj na cyklomostoch vedúcich cez rieku Poprad. Tak ako aj po minulé roky boli umiestnené kvetináče na stĺpoch verejného osvetlenia na námestiach v centre Popradu, vo Veľkej, v Spišskej Sobote a Strážach. Na Námestí sv. Egídia sú opäť umiestnené aj kvetinové pyramídy," priblížilo mesto. Medzi sadenicami sú napríklad begónie, petúnie, pelargónie, aksamietnice, lobélie, šalvie, krasuľky a ďalšie.

"Slnečné a teplé počasie prospieva vysadeným kvetinám - letničkám, ktoré vďaka tomu hýria veľkým množstvom rôznych farieb. Aj preto sa volajú letničky - majú rady leto, teplo a slnko. Ak je k tomu zabezpečená výdatná zálievka a pravidelné prihnojenie, výsledok je zaručený,"
uviedla vedúca oddelenia životného prostredia na Mestskom úrade v Poprade Daniela Gerčák Polaštiková.

Samospráva zaznamenala vykrádanie kvetináčov, hlavne na námestí. "Vysadené kvety majú robiť radosť všetkým a nie jednotlivcom, ktorí tak znehodnocujú prácu ľudí, ktorí výsadbu realizovali," zdôraznila radnica a vyzýva obyvateľov, aby pri spozorovaní takéhoto konania kontaktovali mestskú políciu na čísle 159.