Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove chystajú veľkoobjemové kontajnery

Ulice Prešova Foto: TASR/Milan Kapusta

Ide o pravidelnú službu súvisiacu s jesenným upratovaním. Počas jedného mesiaca pristavia 101 kontajnerov.

Prešov 14. októbra (TASR) – Technické služby mesta Prešov začali dnes v jednotlivých mestských častiach dočasne rozmiestňovať veľkoobjemové kontajnery. Ide o pravidelnú službu súvisiacu s jesenným upratovaním. Počas jedného mesiaca pristavia 101 kontajnerov. Novinkou v tomto roku je aj ich zobrazenie na mape mesta.

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová konkretizovala, že kontajnery budú premiestňovať podľa harmonogramu v dňoch 14. októbra až 16. novembra. Na jednom mieste budú k dispozícii verejnosti, až kým sa nenaplnia, maximálne však sedem dní.

"Do týchto kontajnerov môžu obyvatelia vkladať objemný odpad z domácností a verejných priestranstiev, ako je nábytok, koberce, matrace, vyradená sanita. Nemožno tam ukladať biologicky rozložiteľný odpad ako napríklad konáre, trávu, lístie, opadané ovocie či zvyšky zeleniny, tie verejnosť môže uložiť vedľa kontajnerov. Rovnako do kontajnerov nepatrí nebezpečný odpad ako akumulátory, autobatérie, žiarivky, obaly z farieb, elektroodpad, biela a čierna technika," informovala hovorkyňa.

Staré chladničky, mrazničky, sporáky, televízory, osobné počítače môžu Prešovčania uložiť v dvoch zberných dvoroch na uliciach Bajkalská a Jesenná. Otvorené sú od pondelka do soboty od 8.00 do 18.00 h.

Verejnosť nájde rozmiestnenia veľkoobjemových kontajnerov v grafickom zobrazení na mape mesta. Všetky cykly sú farebne rozlíšené podľa vymedzených dátumov a aktuálnych lokalít, čo zjednodušuje používateľovi hľadanie a orientáciu na mape. Na internetovej stránke mesta sú zverejnené aj telefonické kontakty na dispečera a ďalších pracovníkov technických služieb, kde môžu občania nahlásiť svoje požiadavky.