Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove ocenili ľudí, ktorí pripravovali návštevu Svätého Otca

Na snímke rozlúčka s pápežom Františkom pred jeho odletom do Vatikánu na bratislavskom letisku 15. septembra 2021, foto archívu. Foto: TASR - Michal Svítok

Medzi ocenenými boli okrem zástupcov mesta a Prešovského samosprávneho kraj aj dirigentky zborov či architekt.

Prešov 15. októbra (TASR) – Prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ ocenil vo štvrtok (14. 10.) v kňazskom seminári blahoslaveného biskupa Pavla Petra Gojdiča v Prešove ďakovným listom 47 ľudí, ktorí pomáhali pri prípravách a počas návštevy Svätého Otca Františka v Prešove. TASR o tom informoval hovorca prešovskej archieparchie Michal Pavlišinovič.

"Úprimne som dojatý aj hľadiac na vašu obetavú službu, ktorou ste veľkým dielom prispeli k návšteve pápeža Františka tu v Prešove. Obetovali ste sa vy, aj vaši blízki, ale aj mnohí ďalší, ktorých zastupujete. Viacerým z nich ešte zašleme poďakovanie. Vy ste tu, aby som vám aj osobne mohol vyjadriť nielen moje poďakovanie, ale aj poďakovanie za našu gréckokatolícku metropolitnú cirkev sui iuris na Slovensku. Veľmi si cením všetko, čo ste urobili pri prípravách, počas a po návšteve Svätého Otca," povedal v príhovore vladyka Babjak.

Medzi ocenenými boli zástupcovia mesta a Prešovského samosprávneho kraja, eventovej agentúry, dirigentky zborov, architekt, výrobca pápežského trónu, pracovníci RTVS, pracovníci Arcibiskupského úradu v Prešove a členovia komisie pre prípravu návštevy Svätého Otca v Prešove.

V závere slávnosti sa všetci ocenení presunuli do Kaplnky Najsvätejšej Trojice, kde sa pomodlili časť ďakovného akatistu.