Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove pripravili pre deti program do konca vianočných prázdnin

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/P. Martinka

Prázdninový program sa ukončí 7. januára v počítačovom klube centra.

Prešov 25. decembra (TASR) – Prešovské deti si môžu spestriť voľné dni počas vianočných prázdnin programom, ktorý pre ne pripravili pracovníci prešovského ABC - Centra voľného času (CVČ). Ponúkajú im aktivity od 27. decembra do 7. januára budúceho roka. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

V utorok 27. decembra budú pre návštevníkov k dispozícii všetky priestory centra na Októbrovej ulici, kde sa môžu zabaviť pri voľnej činnosti. Hneď na druhý deň pre záujemcov pripravili pracovníci ABC CVČ jednodňový výlet do Vysokých Tatier s odchodom o 7.00 h spred budovy centra. Na výlet sa mohli prihlásiť aj rodičia menších detí. Čaká ich výstup na Hrebienok, kde budú môcť obdivovať ľadový dóm. Neskôr sa zabavia v Tricklandii, kde ich čaká svet vizuálnej ilúzie.

Na 29. decembra je program rozdelený na predpoludnie, kedy bude k dispozícii internetový klub. Popoludní sa deti pôjdu korčuľovať do novej tréningovej haly PSK aréna na sídlisku Sekčov, kde majú hodinu vyhradenú zdarma.

Od 3. januára sa prázdninujúci školáci môžu opäť stretnúť v centre, kde ich čakajú tvorivé dielne zamerané na výrobu novoročných pozdravov. O deň neskôr bude v priestoroch centra Novoročný stolnotenisový turnaj pre rodičov s deťmi. Na 5. januára pripravili spoločný koncert dva folklórne súbory Rozmarija pôsobiace pri ABC CVČ, ktoré sa predstavia v športovej hale Prešovskej univerzity. Prázdninový program sa ukončí 7. januára v počítačovom klube centra.

Bližšie informácie o jednotlivých podujatiach sú zverejnené na internetovej stránke www.abccentrum.sk.