Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove by mala pribudnúť nabíjacia stanica pre elektromobily

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na Slovensku je momentálne do 50 nabíjacích staníc a približne 81 registrovaných áut na elektrický pohon.

Prešov 4. novembra (TASR) – Mesto Prešov, Východoslovenská energetika, a. s., a Slovenská asociácia pre elektromobilitu (SEVA) podpísali dnes Memorandum o podpore elektromobility, na základe ktorého by v meste mala v ďalších mesiacoch pribudnúť nabíjacia stanica na elektromobily.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Prešova Veronika Kmetóny Gazdová, cieľom podpísaného memoranda bolo deklarovať snahu venovať pozornosť rozvoju elektormobility tak, aby bolo možné jednak reagovať na technologický pokrok, analyzovať a navrhovať riešenia, ktoré akcelerujú rozvoj elektomobility na území nášho mesta. Nabíjacia stanica, ktorá bude prvá na území mesta, bude do konca roka stáť na parkovisku na Metodovej ulici.

Podobné memorandá spoločnosť už uzavrela s mestami Bratislava i Košice a tiež s Prešovským samosprávnym krajom. Prešov je štvrtým miestom na Slovensku, kde je predpoklad aj na ďalšie budovanie nabíjacích staníc pre elektromobily. V súvislosti s podpisom memoranda boli na Hlavnej ulici v Prešove dnes k dispozícii pre bežných záujemcov aj ebicykle, ekolobežky, eskútre a dokonca aj dve elektrické vozidlá.

Na Slovensku je podľa zástupcu SEVA Jaroslava Sýkoru momentálne do 50 nabíjacích staníc a približne 81 registrovaných áut na elektrický pohon.