Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove začnú s prestavbou stomatologického pavilónu na byty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Chátrajúca budova stomatologického pavilónu patrila nemocnici, no investor ju odkúpil.

Prešov 15. septembra (TASR) – So stavbou štartovacích bytov na Sídlisku III v Prešove, na ulici Antona Prídavku, plánujú začať už tento mesiac. Spoločnosť Cresco Group však nebude stavať objekt na zelenej lúke, ale prestavia starý chátrajúci stomatologický pavilón, ktorý roky znepríjemňoval život obyvateľom bývajúcim v jeho blízkosti. Potrebné je ešte usporiadať pozemky pod budovou pre Polyfunkčný objekt Cresco Prešov, ktorý tu vznikne. Mesto sa bude predajom pozemku s výmerou 3426 metrov štvorcových (m2) zaoberať na rokovaní zastupiteľstva 21. septembra.

Po dostavaní objektu budú v ponuke jedno- až trojizbové byty s plochou od 26 do 73 m2. V rámci projektu vznikne pri bytovom dome aj detské ihrisko a dostatok parkovacích miest. Plány počítajú so 125 vonkajšími parkovacími miestami. Prvé podlažie budovy bude patriť obchodným prevádzkam so zameraním na služby obyvateľom, k dispozícii sú rôzne veľkosti priestorov spolu s výmerou 1186 m2. Ukončenie stavby je naplánované na marec 2017. Nové štartovacie bývanie s názvom Na Trojke prinesie 100 bytov.

Chátrajúca budova stomatologického pavilónu patrila nemocnici, no investor ju odkúpil. Pozemok pod budovou patrí mestu a nemocnica ho mala v dlhodobom prenájme. Teraz ho mesto chce predať investorovi, ako prípad hodný osobitného zreteľa.