Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove zrušili druhý stupeň povodňovej aktivity

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Doteraz vyčíslená škoda na mestskom majetku prekročila 20.000 eur, číslo však zatiaľ nie je konečné.

Prešov 18. mája (TASR) – Mesto Prešov zrušilo dnes druhý stupeň povodňovej aktivity vyhlásený po lokálnej prietrži mračien, ktorá sa prehnala mestom 6. mája. Druhý stupeň neplatí oddnes od 19.00 h. Mesto okrem záchranných prác stihlo v lokalitách Sídliska III dnes od 18.00 do 19.00 h realizovať aj postrek proti komárom, keďže hrozí ich premnoženie. Naďalej sa bude pracovať na dočisťovaní postihnutých lokalít. Doteraz vyčíslená škoda na mestskom majetku prekročila 20.000 eur, číslo však zatiaľ nie je konečné.

Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, v súvislosti s postrekom radnica vyzývala obyvateľov, aby sa v čase jeho realizácie nepohybovali na verejných priestranstvách a nerobili tak v tomto čase ani ďalšie dva nasledujúce dni, keďže ide o dobu najintenzívnejšieho výskytu komárov. Na dnešnom zasadnutí krízového štábu sa hovorilo aj o škodách na majetku. Doteraz dosahujú sumu približne 20.000 eur, číslo zatiaľ nie je konečné, pretože v ňom nie sú zahrnuté škody na miestnych komunikáciách a cyklochodníku.

Počas dnešného dňa v meste pokračovali v odstraňovaní kôpok nazbieraného materiálu po odpratávaní nánosov, pristavovali a vyvážali veľkoobjemové kontajnery, dočisťovali cyklistický chodník pri uliciach M. Nešpora, Prostějovskej, A. Prídavku, zabezpečili zavlažovacie auto na postrek povrchu cyklochodníka najmä v časti pri ul. A. Prídavku. Pracuje sa aj na odstránení čiernych skládok nad rigolom. Ich pôvodcov vyšetruje mestská polícia.

Práce sa počas týchto dní sústredia najmä na priestor pri garážach medzi ulicami Mukačevská a Prostějovská. Tam boli dôsledky prietrže úradu nahlásené až minulý piatok, navyše ide o najnižšie položené miesto, kde tekuté bahenné nánosy v týchto chvíľach stále nie je možné vyvážať.