Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

V Prešovskom kraji vykonala polícia dopravnú kontrolu

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Z 370 priestupkov, ktoré polícia zistila počas trvania tejto osobitnej kontroly, riešila 314 na mieste v blokovom konaní, 48 riešila napomenutím a sedem priestupkov oznámila na dopravný inšpektorát.

Prešov 11. júna (TASR) – Polícia vykonala v stredu (10. 6.) v Prešovskom kraji osobitnú dopravnú kontrolu a počas šiestich hodín zistila 370 priestupkov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová s tým, že hlavným cieľom kontroly bolo pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

„Akcia bola zameraná na kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel, pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi a na kontrolu spôsobu predchádzania a jazdy vodičov,“ dodala hovorkyňa. Do tohto výkonu služby sa zapojilo 127 policajtov služby dopravnej polície, poriadkovej polície a železničnej polície.

Z 370 priestupkov, ktoré polícia zistila počas trvania tejto osobitnej kontroly, riešila 314 na mieste v blokovom konaní, 48 riešila napomenutím a sedem priestupkov oznámila na dopravný inšpektorát. „Požitie alkoholu bolo zistené u ôsmich nemotorových účastníkov cestnej premávky,“ uzavrela Migaľová.