Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

V Prešovskom kraji vypravujú 90 diaľkových a 368 prímestských vlakov

Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Novinkou od úpravy cestovného poriadku je napríklad nový denný osobný vlak z Kysaku do Prešova.

Bratislava 12. decembra (TASR) - V Prešovskom kraji vypravuje štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedeľnej (11. 12.) zmeny cestovného poriadku 90 diaľkových a 368 prímestských vlakov. Obsluhujú 126 staníc a jazdia celkovo po 400 kilometroch železničných tratí v regióne.

Čo sa týka napríklad Tatranských elektrických železníc a Ozubnicovej železnice, počas dňa premávajú každú hodinu. "ZSSK pokračuje aj v tomto roku vo vedení posilových vlakov v zimnej a letnej turistickej sezóne počas dopoludňajšej aj popoludňajšej špičky," doplnil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Napríklad turisti prichádzajúci do Tatier diaľkovými vlakmi smerom z Bratislavy majú nastavené prípoje v stanici Štrba na zubačku do Štrbského Plesa a následne aj električku na linke Štrbské Pleso - Starý Smokovec.

Možnosti od InterCity (IC) vlakov sú zabezpečené v stanici Poprad-Tatry na električku do Starého Smokovca a na Štrbské Pleso aj opačne. Návštevníci Tatier, ktorí prídu rýchlikmi či osobnými vlakmi smerom z Košíc, majú zabezpečené prípoje v stanici Poprad-Tatry na električku do Starého Smokovca a na Štrbské Pleso a naopak.

Novinkou od úpravy cestovného poriadku je napríklad nový denný osobný vlak z Kysaku do Prešova. Z Kysaku odchádza o 20.25 h a má vytvoriť prípoj od IC vlaku z Bratislavy. V opačnom smere bude prípojom pre IC vlak smerom do Bratislavy osobný vlak, ktorý o 9.18 h vyráža z Prešova.