Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V rámci SŠ Prešovského kraja neevidujú COVID-19 len v jednom okrese

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

V čiastočnej alebo úplnej karanténe je približne 106 tried, uviedol kraj.

Prešov 25. októbra (TASR) – Výskyt ochorenia COVID-19 eviduje k pondelku Prešovský samosprávny kraj (PSK) na 52 zo 68 stredných škôl (SŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Nákaza sa nevyskytuje len v školách v Stropkovskom okrese. Ako pre TASR uviedla Daša Jeleňová z oddelenia komunikácie a propagácie úradu PSK, epidemická situácia v krajských zariadeniach sociálnych služieb (ZSS) je aktuálne "stabilná".

"V čiastočnej alebo úplnej karanténe je približne 106 tried, pričom v izolácii, respektíve na dištančnom vzdelávaní je 2534 žiakov a 93 zamestnancov župných stredných škôl," priblížila.

Prípady ochorenia COVID-19 po PCR a antigénovom testovaní eviduje PSK u spolu piatich prijímateľov sociálnych služieb v troch zariadeniach, pričom traja sú klientmi CSS Dúhový sen Kalinov, po jednom nakazenom hlási DSS Legnava a CSS Garden Humenné. "Zaznamenali sme aj 12 pozitívnych zamestnancov zo šiestich sociálnych zariadení," doplnila Jeleňová s tým, že najviac, päť, ich je z domova pre seniorov v Starej Ľubovni.