Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Viacerí zamestnanci súdu v Humennom sú preventívne v domácej karanténe

Foto: Ilustračné foto

Karantenizovaní zamestnanci zostanú v domácej izolácii po nevyhnutnú dobu podľa pokynov regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Humenné 24. júna (TASR) – Viacerí zamestnanci Okresného súdu (OS) Humenné sú od stredy dobrovoľne v domácej karanténe. Dôvodom je kontakt jedného z nich s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID-19. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

"Aktuálne vykonáva RÚVZ epidemiologické šetrenie u zamestnancov súdu v okruhu oznámených kontaktov," priblížila Petrufová.

Vzhľadom na skutočnosť, že zamestnanec pozitívne testovaný na nový koronavírus nebol od zistenia svojej pozitivity na pracovisku, mali regionálni hygienici rozhodnúť o neuzatvorení OS Humenné. Ako Petrufová doplnila, v jeho budove naďalej platia doteraz prijaté opatrenia na ochranu zdravia a eliminovanie možného rizika šírenia prípadnej nákazy. "Do budovy OS je naďalej povinný vstup s ochranným prekrytím tváre i dezinfekcia rúk antibakteriálnym gélovým čističom, a priestory sú naďalej intenzívne ošetrované antibakteriálnymi čističmi na plochy," uzavrela.

Karantenizovaní zamestnanci zostanú v domácej izolácii po nevyhnutnú dobu podľa pokynov regionálneho úradu verejného zdravotníctva.