Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Vianočné darčeky dostalo v Poprade 200 detí zo sociálne slabších rodín

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Aj takouto formou sa mesto snaží zmierniť sociálnu situáciu týchto rodín a už 13. rok sa usiluje o to, aby boli Vianoce aj pre tieto deti sviatkami štedrosti.

Poprad 15. decembra (TASR) – Mesto Poprad v spolupráci s Apoštolskou cirkvou Slovenska odovzdalo v stredu 14. decembra 200 deťom zo 112 rodín, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii, vianočné balíčky. Darčeky potešili chlapcov a dievčatá z neúplných rodín, rodiny, ktoré sa nachádzajú v hmotnej núdzi, ale rovnako rodiny, ktorým boli deti zverené do náhradnej starostlivosti.



"Aj takouto formou sa mesto snaží zmierniť sociálnu situáciu týchto rodín a už 13. rok sa usiluje o to, aby boli Vianoce aj pre tieto deti sviatkami štedrosti," informovala Etela Lučivjanská zo sociálneho odboru Mestského úradu v Poprade.

Sociálni pracovníci pracujú s týmito rodinami počas celého roka, a to poskytovaním sociálneho poradenstva, organizovaním letného tábora, poskytovaním šatstva, ktoré získavajú od občanov. V spolupráci so Slovenským Červeným krížom im poskytujú z rôznych zbierok potravinovú pomoc.