Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vlani vykonali mestskí policajti vo Vranove vyše 1500 zákrokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Mestská polícia funguje vo Vranove nad Topľou viac ako 27 rokov. Aktuálne je v nej spolu s náčelníkom 12 ľudí.

Vranov nad Topľou 25. marca (TASR) – Vlani vykonali vranovskí mestskí policajti spolu 1553 zákrokov, z toho bolo 1264 priestupkov. TASR o tom informoval ich náčelník Peter Čečko.

Pokračoval, že 512 priestupkov vybavili dohovorom a 752 uložením blokovej pokuty. „Osem priestupkov bolo riešených vydaním bloku na pokutu nezaplatenú na mieste a 16 priestupkov bolo odstúpených príslušným orgánom," spresnil. Spolu s uloženými pokutami predstavoval príjem z činnosti mestskej polície (MsP) do pokladne mesta 12.065 eur.

Ako vyplýva zo Správy o činnosti MsP za rok 2018, ktorú vranovskí poslanci na svojom minulotýždňovom zasadnutí zobrali na vedomie, technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla, tzv. papuču použili príslušníci v 266 prípadoch. V minulom roku sa podľa nej tiež zvýšil počet hodín odslúžených ako pešia hliadka, hlavne v centre mesta.

K hlavným oblastiam činnosti na úseku prevencie patrí prednášková činnosť, besedy a praktické ukážky práce mestských policajtov. Vlani vykonali spolu desať prednášok a besied. Ich hlavnými témami boli dopravná výchova, prevencia kriminality a iných nežiaducich javov, drogovej závislosti, alkoholizmu u mládeže hlavne na základných a materských školách.

Mestská polícia funguje vo Vranove nad Topľou viac ako 27 rokov. Aktuálne je v nej spolu s náčelníkom 12 ľudí. Ako sa uvádza v správe, plánovaný stav 15 príslušníkov vzhľadom na ekonomickú situáciu mesta a schválený rozpočet nie je možné naplniť a podľa rozhodnutia primátora sa v priebehu tohto roka aktuálny stav, čo sa týka zamestnancov, nebude meniť. „Máme aj osem členov občianskej hliadky," spomenul Čečko s tým, že jednu pracovníčku majú aj na pracovisku monitorovacieho kamerového systému.