Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

V Levoči vzniklo nové multifunkčné ihrisko

Na snímke pohľad na historické renesančné jadro Levoče a Chrám svätého Jakuba z Mariánskej hory nad Levočou 16. augusta 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hracia plocha ihriska má rozlohu 600 metrov štvorcových, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov rozvíjaných v slovenských podmienkach.

Levoča 8. novembra (TASR) – Pri Gymnáziu sv. Františka Assiského na Kláštornej ulici v Levoči vzniklo nové multifunkčné ihrisko. Postavila ho Nadácia Slovenskej sporiteľne, ktorá od roku 2010 vybudovala v rámci celého Slovenska 26 ihrísk za približne 1,35 milióna eur. Nové ihrisko bude mimo vyučovacích hodín prístupné aj verejnosti.

Hracia plocha ihriska má rozlohu 600 metrov štvorcových, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov rozvíjaných v slovenských podmienkach. Správkyňa Nadácie Slovenskej sporiteľne Danica Lacová verí, že ihrisko obohatí obyvateľov Levoče a budú na čerstvom vzduchu viac športovať a tým aj posilňovať svoje zdravie.

"Školy, ktoré budú ihrisko využívať, si to po rokoch zaslúžia, a preto si vážime túto pomoc. Na ihrisku budú môcť športovať nadaní žiaci z gymnázia, hendikepované deti zo špeciálnej školy, ale aj žiaci zo zdravotníckej školy, ktorí budú v budúcnosti pomáhať iným," povedal primátor Levoče Milan Majerský. Ihrisko možno využiť na kolektívne športy ako hokejbal, volejbal, hádzaná alebo malý futbal.