Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Prešovský kraj

Chlór bude pre mestskú plaváreň v Humennom minulosťou

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Mesto totižto plánuje investovať do výmeny filtrácie. Chce používať ozonizátor.

Humenné 13. októbra (TASR) – Voda v plaveckom bazéne v mestskej plavárni v Humennom sa po viac ako 40 rokoch nebude upravovať chlórom. Poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom (11. 10.) zasadnutí v rámci rozpočtového opatrenia Správy rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) schválili investičný zámer mestskej rozpočtovej organizácie na výmenu pieskovej filtrácie za ozónovú.

Ako informoval poverený riaditeľ SRaŠZ Peter Ždiňák, piesková filtrácia v 25-metrovom plaveckom bazéne, pri ktorej sa na úpravu vody používal aj chlór, funguje od roku 1979 a v súčasnosti je v havarijnom stave. "Investícia znamená výmenu filtračných jednotiek, pričom začneme používať ozonizátor. Chlór sa stane definitívne minulosťou," uviedol.

Vzhľadom na uzavretie mestskej plavárne pre zaradenie okresu do takzvanej bordovej farby COVID automatu od pondelka 11. októbra avizoval Ždiňák využiť "hluchý čas bez návštevníkov" na spracovanie podkladov pre verejné obstarávanie, aby mohla SRaŠZ začať s investíciou vo výške 100.000 eur čo najskôr.