Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Prešovský kraj

Volebná komisia PSK prijala podnet týkajúci sa porušenia moratória

Snímka z hlasovacej miestnosti počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v sobotu 4. novembra 2017. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podnet podal občan, podľa ktorého ho na Hlavnej ulici oslovili členovia istého občianskeho združenia a podali mu plagát s menami desiatich kandidátov na krajských poslancov do Zastupiteľstva PSK.

Prešov 4. novembra (TASR) – Volebná komisia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) prijala v sobotu podnet týkajúci sa porušenia volebného moratória v Prešove v deň konania krajských volieb. TASR to povedal jej predseda František Vaško. Podnet podal občan, podľa ktorého ho na Hlavnej ulici oslovili členovia istého občianskeho združenia a podali mu plagát s menami desiatich kandidátov na krajských poslancov do Zastupiteľstva PSK. Malo ísť o kampaň v prospech nominantov dvoch politických strán a nezávislých kandidátov.

Krajská volebná komisia podnet prijala a postúpila na prešetrenie.

Ako uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, polícia tiež prešetruje prípad údajného porušenia volebného moratória. Na polícii to nahlásili dvaja kandidáti, ktorých letáky malo rozdávať v centre Prešova isté občianske združenie a to bez ich vedomia a súhlasu. "Hliadka prípad preverila, nič však nenašla," uviedol Džobanik.