Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Vranov nasadí na nezodpovedných občanov fotopasce

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Samospráva sa bude podľa jej slov boriť s týmto odpadom približne týždeň a na jeho vypratanie použije zrejme až štyri veľkoobjemové kontajnery.

Vranov nad Topľou 30. marca (TASR) - Na odhaľovaní pôvodcov čiernych skládok vo Vranove nad Topľou sa budú čoskoro podieľať aj snímacie zariadenia - fotopasce. Radnica chce intenzívnejším monitoringom problémových lokalít predchádzať ich opakovanému znečisťovaniu.

Ako informovala hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková, nové čierne skládky odhalí pravidelne jarné upratovanie na území mesta. "Stretávame sa s nimi na Ondavskej a Dobrianskeho ulici, v mestskej časti Lomnica, na sídlisku Juh pri garážach a v časti Rodinná oblasť. V týchto nelegálnych skládkach sa okrem komunálneho odpadu nachádzajú aj rôzne kusy stavebného odpadu, ošatenie, elekroodpad či kusy nábytku," vysvetlila.

Samospráva sa bude podľa jej slov boriť s týmto odpadom približne týždeň a na jeho vypratanie použije zrejme až štyri veľkoobjemové kontajnery. "Upozorňujeme občanov, že pôvodca divokej skládky sa dopúšťa protiprávneho konania. Každý je totiž povinný ukladať komunálny odpad na miesta určené mestom a do zberných nádob. V prípade nedodržania týchto pravidiel ide o priestupok, za ktorý hrozí pokuta až do výšky 160 eur," zdôraznila Fedorňáková.

Pripomenula, že všetci Vranovčania môžu naďalej využívať, a to bezplatne, služby zberného dvora na Toplianskej ulici. Pracovisko slúži na zhromažďovanie komunálneho odpadu, ale aj veľkoobjemového, ďalej tu je možné privážať plasty, sklo, papier, elektrónky či nebezpečný a biologický odpad. Zberný dvor je v prevádzke od pondelka do piatka v čase od 6. do 14.30 hodiny, v sobotu medzi 7. až 12. hodinou.

"Z dôvodu sústavne opakujúceho sa problému tvorby nelegálnych skládok mesto Vranov nad Topľou upozorňuje všetkých občanov, že sprísňuje monitorovanie vybraných lokalít pomocou fotopascí, občianskych hliadok a hliadok mestskej polície," uzavrela hovorkyňa radnice.