Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Nového náčelníka vranovskej mestskej polície vyberú v budúcom roku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Palkovič

Radnica v tomto smere vyhlási pravdepodobne výberové konanie.


Vranov nad Topľou 14. decembra (TASR) – Proces výberu nového náčelníka Mestskej polície (MsP) vo Vranove nad Topľou bude zahájený v budúcom roku. Radnica v tomto smere vyhlási pravdepodobne výberové konanie, v rámci ktorého zvolí vhodného kandidáta.

"Zákonný postup je taký, že ja tohto uchádzača navrhnem mestskému zastupiteľstvu a konečné slovo bude prijímať mestské zastupiteľstvo, teda poslanci budú hlasovať o mojom návrhu," uviedol pre TASR primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan s tým, že zatiaľ nemá v tomto smere žiadneho favorita. Záujem o pozíciu môže mať podľa jeho slov verejnosť, ale aj príslušníci MsP.

Poverený vedením tejto inštitúcie je v súčasnosti doterajší zástupca Peter Čečko. "Je to skúsený policajt, vykonáva túto funkciu už veľa rokov," skonštatoval primátor. Bývalého náčelníka odvolali vranovskí poslanci ešte koncom septembra tohto roka. Dôvodom boli napäté vzťahy medzi ním a mestskými policajtmi, ktoré pretrvávali v tom čase približne dva mesiace. Z pohľadu hlavy mesta bola situácia už neúnosná. "Ja osobne nevidím iné riešenie, iba odvolanie náčelníka MsP," povedal na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva Ragan.

Podľa jeho slov polícia nabehla na štandardný režim, zlepšili sa vzťahy i pracovná atmosféra, čo je vidieť na výkonoch a prístupe jednotlivých príslušníkov MsP. "Zo strany občanov i mestských poslancov nie sú žiadne výhrady k činnosti polície," priblížil s tým, že inštitúcia momentálne funguje dobre.