Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

V areáli kúpaliska vo Vranove budú zohrievať vodu slnečnými korektormi

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Letné kúpalisko vo vlastníctve mesta prevádzkuje súkromný podnikateľ Milan Čeklovský. Ako uviedol pre TASR, letnú sezónu tu otvoria v sobotu 27. júna.

Vranov nad Topľou 26. júna (TASR) - Vodu v bazénoch vranovského kúpaliska budú čoskoro ohrievať slnečné kolektory. Ich kúpu a inštaláciu zaplatí miestna samospráva.

Vranovská radnica sa rozhodla vyhovieť návštevníkom kúpaliska, ktorí sa zvyknú sťažovať na studenú vodu v bazénoch počas chladnejších letných dní.

"Nainštalovaním slnečných kolektorov sa zvýši teplota v bazénoch minimálne o tri stupne. Na kúpalisku momentálne nie je takýto ohrev vody," informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková. Solárne zariadenia dá podľa nej nainštalovať radnica do 14 dní.

Na nové kolektory pôjde z mestskej kasy 25.800 eur. Tieto prostriedky získala radnica za predaj akcií Prima banky. Mesto bolo jej akcionárom od roku 1995. Použitie uvedenej sumy na nákup solárnych zariadení schválili v týchto dňoch vranovskí poslanci.

Letné kúpalisko vo vlastníctve mesta prevádzkuje súkromný podnikateľ Milan Čeklovský. Ako uviedol pre TASR, letnú sezónu tu otvoria v sobotu 27. júna.

Pre návštevníkov budú aj v tomto roku k dispozícii viaceré bazény, a to dva detské a jeden rekreačný v dĺžke 50 metrov. Priestor pre aktívny oddych ponúknu ihriská na volejbal, futbal a hádzanú. V ponuke kúpaliska budú ďalej minigolf, nafukovacia detská šmýkačka a trampolína.

"Novinkou sezóny budú terasa s miniherňou a biliard. Vstupné a poplatky za služby zostávajú nezmenené, na úrovni minulého roka," priblížil Čeklovský.