Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

VRANOV: Nezhody pre stojiská na odpad musela riešiť polícia

Súkromnému podnikateľovi Andrejovi Šustovi, ktorému nezaplatili dohodnutú sumu za výstavbu stojísk na odpad v meste Vranov nad Topľou.

Výrobné priestory spoločnosti BUKOCEL, a.s., patriace do skupiny spoločností BUKÓZA HOLDING so sídlom v Hencovciach v okrese Vranov nad TopľouVranov nad Topľou 20. februára (TASR) - Súkromnému podnikateľovi Andrejovi Šustovi, ktorému nezaplatili dohodnutú sumu za výstavbu stojísk na odpad v meste Vranov nad Topľou, sa napokon nepodarilo tieto stavby vyprázdniť a uzamknúť, ako pôvodne plánoval. Jeho zámer narazil na mužov zákona. Polícia prijala vo veci viaceré oznámenia.

Šust sa vo štvrtok (19.2.) rozhodol vyprázdniť približne 100 stojísk, ktoré postavil pre mesto v rámci europrojektu ešte pred vyše dvoma rokmi. Asi 20 z nich vyprázdnil, uzamkol a následne označil tabuľkou, na ktorej stálo: Za túto stavbu nám do dnešného dňa nikto nezaplatil. V prípade ďalších stojísk tak už ale urobiť nestihol, zasiahla radnica a polícia.

"Mesto, keď zistilo, že sa manipuluje s jeho majetkom, dalo podnet na políciu. Stojiská sú v správe a v majetku mesta, momentálne už slúžia občanom, tak ako majú," informovala hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková.

"Na základe oznámenia mesta Vranov bola na miesto vyslaná policajná hliadka, pričom polícia toto oznámenie eviduje zatiaľ ako priestupok proti majetku. Oznámenie podal taktiež aj zhotoviteľ stavby, pričom je vedené ako trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Šust podľa vlastných slov stavbu po jej dokončení neodovzdal. Stojiská si nárokuje aj preto, že za ich výstavbu nedostal vopred dohodnutú cenu. "My sme to urobili oprávnene, pretože, keďže sme stavbu neodovzdali, tak si myslíme, že by mala byť v našej držbe," obhajuje podnikateľ štvrtkové vyprázdňovanie a uzamykanie stojísk v meste.

Šustova firma realizujúca stojiská, bola až siedmou v reťazci firiem zainteresovaných do projektu Intenzifikácie separovaného zberu vo Vranove nad Topľou. Už vyše dva roky sa nevie dostať k svojim peniazom. Aj pre údajné rozpory v dokumentáciách projektu ho dal v týchto dňoch prešetriť Generálnej prokuratúre SR.