Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Nezvestného turistu vo Vysokých Tatrách našli mŕtveho

Označenie miesta nálezu. Foto: HZS

Záchranári odporúčajú túry na nižšie položených turistických chodníkoch.

Vysoké Tatry 23. marca (TASR) – Nezvestného turistu, ktorý spadol zo štítu Vysoká, našli horskí záchranári mŕtveho. Telo objavili v pondelok v popoludňajších hodinách pod severnou stenou Vysokej. Pokiaľ sa počasie nasledujúci deň zlepší, pokúsia sa záchranári o jeho transport za pomoci leteckej techniky Letky Ministerstva vnútra SR. Na svojej internetovej stránke o tom informovala Horská záchranná služba (HZS).

Naďalej apelujeme na turistov, aby v tomto období zvážili akýkoľvek pohyb vo vysokohorskom prostredí. Dôrazne ich vyzývame, aby dodržiavali nariadenú karanténu v prípade, že sa vrátili zo zahraničia, alebo sa u nich prejavili príznaky nového koronavírusu,“ upozorňuje HZS.



Záchranári odporúčajú túry na nižšie položených turistických chodníkoch. „Dodržujte uzáveru a prihliadajte na vývoj počasia a aktuálne poveternostné podmienky. Chodníky sú zľadovatené, hrozí riziko pošmyknutia. Vo vysokohorskom teréne je vyhlásený 3. stupeň lavínového nebezpečenstva,“ zdôrazňujú horskí záchranári.