Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vo Vysokých Tatrách zvíťazil J. Mokoš, v Štrbe rekordman M. Sýkora

Foto: TASR/Oliver Ondráš

Rekordmanom v komunálnych voľbách na Slovensku je starosta obce Štrba Michal Sýkora, ktorému dali občania dôveru už po deviaty raz za sebou.

Vysoké Tatry/Štrba 16. novembra (TASR) – Štvrté volebné obdobie po sebe bude na čele Vysokých Tatier Ján Mokoš. Podľa neoficiálnych výsledkov len tesne, o viac ako 100 hlasov, v sobotňajších (15.11.) komunálnych voľbách porazil nezávislého Alexandra Gálfyho. Staronový primátor sa o hlasy voličov uchádzal taktiež ako nezávislý.

„Je to veľký záväzok voči občanom, ktorí mi dali dôveru, aby sme pokračovali v rozpracovaných projektoch a rozvoji mesta a teším sa na ďalšiu spoluprácu. Táto dôvera je pre mňa záväzkom, avšak musím povedať, že na ďalšie štyri roky sa teším, práca s ľuďmi je výnimočná,“ uviedol pre TASR Mokoš.

Rekordmanom v komunálnych voľbách na Slovensku je starosta obce Štrba Michal Sýkora, ktorému dali občania dôveru už po deviaty raz za sebou. „Ja som pôvodne ani nechcel kandidovať, rozhodol som sa opäť vstúpiť do komunálnych volieb kvôli univerziáde, ktorá sa má na budúci rok konať aj vo Vysokých Tatrách,“ zdôraznil Sýkora s tým, že sa teší na nasledujúce štyri roky a verí, že bude mať dostatok síl, aby obnovil celý športový areál na Štrbskom Plese a dotiahol tam významné celoeurópske, prípadne celosvetové športové podujatie. V sobotu porazil jediného protikandidáta, 25-ročného Dávida Kičina, ktorý sa rovnako ako Sýkora uchádzal o hlasy voličov ako nezávislý kandidát.