Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Webovú stránku Správy TANAP navštívilo za dva roky pol milióna ľudí

Tento rok bolo v prevádzke už sedem živých on-line prenosov, kde sa ochranári zamerali na etológiu dravcov, spevavcov, rybárikov, bocianov.

Vysoké Tatry 25. augusta (TASR) - Webovú stránku Správy Tatranského národné parku (TANAP) navštívilo od 15. júla 2012 do dnešného dňa pol milióna návštevníkov. "Všetko to začalo na jeseň 2011, keď sa začala úzka spolupráca s technickým a výkonným riaditeľom spoločnosti PROFI-NET, s. r. o., Ivanom Daránim. Pre nás, ako aj pre neho to bola veľká výzva začať live kamerový prenos z extrémnych podmienok alpínskeho stupňa svišťov a kamzíkov," priblížil začiatky riaditeľ Správy TANAP Pavol Majko.

Začínalo sa skromne s jednou kamerou, tento rok bolo v prevádzke už sedem živých on-line prenosov, kde sa ochranári zamerali na etológiu dravcov, spevavcov, rybárikov, bocianov, pričom najnavštevovanejší bol on-line prenos z hniezda orla krikľavého.

"V lete roku 2012 sa naša spolupráca so spoločnosťou PROFI-NET posunula aj ďalej v oblasti komplexnej rekonštrukcie a modernizácie webovej stránky Správy TANAP. Bolo to potrebné urobiť čím skôr hlavne z dôvodu veľkej návštevnosti. Komplexného spravovania sa ujal IT pracovník spoločnosti Ivan Brtáň, ktorý nám stránku doteraz spravuje," upozornil Majko.

Za prevádzku web kamier a tým aj propagáciu prírodných krás a zaujímavostí TANAP, ako aj za spravovanie najnavštevovanejších stránok www.kukaj.sk a www.spravatanap.sk, spoločnosť PROFI-NET ocenil minister životného prostredia Peter Žiga. Všetky spomínané aktivity robí táto spoločnosť sponzorsky. "Chceme sa aj touto cestou poďakovať za doterajšiu spoluprácu. Naša webová stránka nikdy predtým nelámala takéto rekordy návštevnosti. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a na miliontého návštevníka našej stránky," uzatvára riaditeľ Správy TANAP.