Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Muž z Rakús napadol svoju družku, žena po úderoch odpadla

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mužovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až tri roky.

Kežmarok 20. septembra (TASR) - Z prečinu ublíženia na zdraví, ktorého sa mal dopustiť na svojej družke, polícia obvinila muža z obce Rakúsy v okrese Kežmarok. K udalosti došlo v piatok (17. 9.) podvečer v rómskej osade v spomenutej obci. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Po predchádzajúcej vzájomnej hádke muž slovne i fyzicky zaútočil na ženu. Najskôr vzal metlu, ktorou ju udrel a neskôr si ´vypomohol´ aj soškou, ktorou udrel svoju družku do hlavy. Žena po úderoch odpadla. Agresívny muž jej spôsobil viaceré zranenia, išlo o prasknutie čelovej kosti, otvorenú ranu na čele, podliatiny tváre i vyvrtnutie krčnej chrbtice. Liečenie si vyžiada minimálne štyri týždne," uviedla Ligdayová.

Ako ďalej povedala, obvinený muž je umiestnený v cele policajného zaistenia, kde s ním bude poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Poprade vykonávať potrebné procesné úkony. Mužovi hrozí trest odňatia slobody na jeden až tri roky.