Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Prešovský kraj

Záchranári vo Vysokých Tatrách zasahovali v piatok dvakrát

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Pri schádzaní po modrom turisticky značenom chodníku si úraz dolnej končatiny spôsobil 46-ročný Čech.

Vysoké Tatry 1. septembra (TASR) - Horskí záchranári zasahovali dnes popoludní dvakrát na turistických chodníkoch vo Vysokých Tatrách.

Ako na svojej webovej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), v prvom prípade išlo o zranenú 62-ročnú slovenskú turistku. Tá na červenom turisticky značenom chodníku vedúcom od Popradského na Štrbské pleso zakopla a pádom si spôsobila poranenie hlavy a úraz kolena.

Na miesto odišli piati horskí záchranári, ktorí ženu ošetrili, končatinu jej zafixovali a transportovali ju za pomoci nosidiel na Štrbské Pleso. Odtiaľ pokračovali terénnym vozidlom k Domu HZS v Starom Smokovci, kde pacientku odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci (RZP).

V druhom prípade kontaktovali HZS českí turisti spod chaty pod Soliskom. Pri schádzaní po modrom turisticky značenom chodníku si úraz dolnej končatiny spôsobil 46-ročný Čech. K mužovi odišli terénnym vozidlom dvaja horskí záchranári, ktorí ho po ošetrení a zafixovaní dolnej končatiny previezli na Štrbské Pleso, kde ho prevzala privolaná posádka RZP z Popradu.