Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Zamagurské folklórne slávnosti prilákali ľudí aj napriek zlému počasiu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Program spestrili ľudové remeslá, novinkou bola škola rómskych tancov.

Červený Kláštor 21. júna (TASR) – Zamagurské folklórne slávnosti prilákali tento víkend do Červeného Kláštora stovky ľudí. Program 39. ročníka festivalu pokračuje aj dnes a trvať by mal približne do 18.00 h. Lákadlom by mali byť vystúpenie súboru Zemplín z Michaloviec či Železničiar z Košíc, ale aj program pripravený hosťami z Poľska.

Podľa jedného z organizátorov Juraja Švedlára z Podtatranského osvetového strediska bol sobotňajší program sprevádzaný najmä premenlivým počasím, no ani to neodradilo niekoľko stoviek ľudí prísť sa zabaviť na ľudovú nôtu. Program spestrili ľudové remeslá, novinkou bola škola rómskych tancov. Ako každý rok aj tentoraz ľudí zaujal splav Dunajca. Vystúpili nielen domáce súbory, ale aj hostia z Litvy či Poľska. Večernou čerešničkou na torte bol podľa Švedlára napríklad koncert prešovskej skupiny Heľenine oči alebo českej kapely Brouci.

Dnešný program sa dopoludnia niesol v znamení zvykov Zamagurčanov, kde domáce súbory či skupiny predviedli niečo zo svojich tradícií.

Ako povedal Švedlár, organizátori už teraz začínajú uvažovať, ako aj budúci rok pripraviť program pre všetky vekové kategórie jubilejného 40. ročníka stretnutia v malebnej prírode Pienin.