Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Tatrách v sobotu zasahovali záchranári v štyroch prípadoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dopoludnia si vo Vysokých Tatrách na Malom Mlynárovi poľský horolezec pravdepodobne zlomil obe nohy.

Vysoké Tatry 4. októbra (TASR) - Horskí záchranári mali včera v Tatrách plné ruky práce, zasahovali v štyroch prípadoch. Dopoludnia si vo Vysokých Tatrách na Malom Mlynárovi poľský horolezec pravdepodobne zlomil obe nohy. Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) spolu s leteckými záchranármi Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) horolezca ošetrili a letecky transportovali do popradskej nemocnice.

Krátko na to leteli spoločne horský záchranár a posádka VZZS na pomoc 55-ročnému turistovi, ktorý na Otrhancoch v Západných Tatrách hlásil zdravotné problémy spôsobené pravdepodobne disfunkciou obličiek. Turistu posádka letecky transportovala do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Posádka ďalej letela pod Kriváň, kde si slovenská turistka na označenom chodníku zrejme zlomila nohu. Posádka zložená z horského záchranára a lekára VZZS ju na mieste ošetrila a transportovala do popradskej nemocnice.

V popoludňajších hodinách slovenskí turisti požiadali o pomoc na Chate pri Zelenom plese pre turistu, ktorý pociťoval nevoľnosť a bolesti. Horskí záchranári pre druhotné príznaky bolesti na hrudníku zavolali na pomoc VZZS, ktorá turistu transportovala do popradskej nemocnice.