Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Ľudí zo Žehry s koronavírusom umiestnia do kontajnerového centra

Na snímke polícia a armáda dohliada na sídlisko Dreveník, časť obce Žehra (okres Spišská Nová Ves), ktorú obývajú Rómovia. Táto časť obce Žehra je v karanténe kvôli výskytu nového typu koronavírusu. Rómovia za zátarasou čakajú na dodávku potravín, hlavne nápojov. Časť pred zátarasou, mimo karantény, patrí pod lokalitu Dobrá Voľa, vysunutú časť mesta Spišské Vlachy. Foto: TASR – Milan Kapusta

Riadenie kritickej situácie v obci Žehra v súvislosti s osadou v karanténe prevzal permanentný krízový štáb.

Žehra 7. mája (TASR) - Obyvateľov osady zo Žehry, ktorí sú nakazení ochorením COVID-19, spolu s ich rodinnými príslušníkmi umiestnia do kontajnerového mestečka vedľa sídliska Dreveník. Pre TASR to potvrdil prednosta Obecného úradu v Žehre Miloš Pacovský. Pôvodne sa uvažovalo, že by ich umiestnili do lokality bývalého lesníckeho učilišťa v obci Bijacovce alebo kameňolomu nad osadou.

Bude vybudované kontajnerové mestečko alebo centrum vedľa sídliska Dreveník pri našej základnej a materskej škole a tam budú umiestňovaní tí ľudia, ktorí sú, alebo pri ďalšom testovaní budú pozitívni na ochorenie COVID-19. Rozhodol o tom permanentný krízový štáb, ktorý zasadal opäť vo štvrtok v popoludňajších hodinách,“ uviedol Pacovský.

Riadenie kritickej situácie v obci Žehra v súvislosti s osadou v karanténe prevzal permanentný krízový štáb. Spolu s okresným krízovým štábom sa vo štvrtok rozhodli vytvoriť karantenizačné centrum, kde umiestnia pozitívnych ľudí na ochorenie COVID-19 aj s ich rodinami.