Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Prezidentské voľby 2024

Na Gemeri sa voľby začali včas a bez komplikácií

Volebná miestnosť. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V okrese Rimavská Sobota je pre sobotné voľby zriadených 151 volebných okrskov, v Revúckom okrese 66.

Rožňava/Rimavská Sobota 6. apríla (TASR) - V regióne Gemer sa sobotné druhé kolo prezidentských volieb začalo bez akýchkoľvek komplikácií, volebné okrsky v okresoch Rožňava, Rimavská Sobota a Revúca otvorili včas a bez problémov. Pre TASR to potvrdili predsedovia jednotlivých okresných volebných komisií.

"Nezaznamenali sme nič, čo by bránilo otvoreniu volebných miestností, začiatok bol bezproblémový," skonštatovala predsedníčka okresnej volebnej komisie v Rožňave Beáta Beke s tým, že v okrese bolo všetkých 88 volebných okrskov otvorených včas a bez akýchkoľvek komplikácií.

V okrese Rimavská Sobota je pre sobotné voľby zriadených 151 volebných okrskov, v Revúckom okrese 66. "Voľby sa začali bez problémov, zatiaľ sme nedostali žiadne informácie, že by niektorý okrsok nebol otvorený," uviedol Mikuláš Csirmáz, predseda okresnej volebnej komisie v Rimavskej Sobote, ktorá zastrešuje aj okres Revúca.

Aktuálne prezidentské voľby sú v poradí šieste priame voľby prezidenta v ére samostatného Slovenska. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.