Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Barteková zabojuje v lete o OH: V Osijeku sa dá urobiť výsledok

Slovenská reprezentantka v streleckej disciplíne skeet Danka Barteková (vľavo) a slovenská reprezentantka v streleckej disciplíne trap Zuzana Rehák - Štefečeková počas tlačovej konferencie 12. apríla 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Barteková má možnosť tento rok zabojovať o druhú olympijskú miestenku v skeete pre Slovensko na Európskych hrách v Poľsku, MS v Baku i ME v Osijeku.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Slovenskí strelci z brokových zbraní majú tento rok tri príležitosti na zisk miestenky na budúcoročné OH v Paríži. Už isté miesto v trape má zlatá medailistka z tokijských hier Zuzana Rehák-Štefečeková. Jej krajanka Danka Barteková má možnosť tento rok zabojovať o druhú miestenku v skeete pre Slovensko na Európskych hrách v Poľsku, MS v Baku i ME v Osijeku. Jednu si už vlani zaistila Vanesa Hocková.

"Tento rok mám šťastie na dejiská pretekov, všetky mám veľmi rada. Takisto je to s Osijekom, kde sme mali vlani MS a dá sa tam nastrieľať dobrý výsledok," povedala Barteková pre TASR na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave. Dobré spomienky má aj na tohtoročné dejisko svetového šampionátu, kde získala v roku 2015 štvrté miesto na Európskych hrách. Na tamojšej strelnici však rozhoduje aj počasie. "V Baku je to veterné a tak to závisí na počasí. Neviem, čo nás čaká v Poľsku, keďže strelnica ešte nie je dostavaná," dodala bronzová medailistka z OH v Londýne, ktorá má v tejto sezóne na konte už triumf na podujatí SP v Larnake.



Cenný kov získala v tomto ročníku aj Rehák-Štefečeková, ktorá bola po nevydarenom začiatku sezóny druhá v Larnake. "Povedali sme si, že to bude taký voľnejší rok. Je ľahšie ísť do sezóny s olympijskou miestenkou. Vypustili sme len dve veci - SP v Maroku v januári a vynecháme aj podujatie v Kazachstane. Začiatok ročníka bol náročný a uvažovala som aj o odhlásení sa zo Svetového pohára. Na sústredení som však nastrieľala veľmi veľa a pomohlo mi aj prispôsobenie časového harmonogramu," opísala doterajší priebeh sezóny Rehák-Štefečeková, ktorá získala na Cypre aj bronz v miešanej súťaži tímov spolu s Adriánom Drobným. Najbližšie podujatie ju čaká koncom apríla v Káhire, keď sa opäť predstaví v pretekoch SP. Olympijskú strelnicu si chce vyskúšať možno až po sezóne: "Pred Egyptom tam budú prvé preteky, ale radšej ich vynechám, boli by to dva týždne vkuse. Radšej tam pôjdem na individuálne sústredenie."

Barteková si vyskúša olympijskú strelnicu v Chateauroux už vo štvrtok, keďže štartuje na medzinárodných majstrovstvách Grand Prix de France. Preverí aj svoju zdravotnú formu - práve počas víťazného podujatia v Larnake ju trápilo ľavé rameno. "Bol to zápal šľachy, zvolili sme oddych a aktívnu regeneráciu. Nie je to ešte stopercentné, ale vyriešenie týchto záležitostí trvá aj niekoľko týždňov," dodala Baretková.