Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Videá a prenosy TASR TV

Čaputová prijala deaflympionikov, ktorí v Brazílii získali päť medailí

Na snímke druhá sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prijatia výpravy a odovzdania ďakovných listov úspešným športovcom, ktorí v máji Slovensko reprezentovali na 24. letnej deaflympiáde v brazílskom meste Caxias do Sul v Bratislave 14. júla 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenskú republiku v Brazílii 1. až 15. mája reprezentovalo 12 športovcov. Ďakovný list si prevzali stolní tenisti Eva Jurková a Thomas Keinath.

Bratislava 14. júla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok poďakovala za skvelú reprezentáciu športovcom, ktorí na 24. letnej deaflympiáde v brazílskom meste Caxias do Sul získali päť medailí, z toho dve zlaté. Odovzdala im tiež ďakovné listy.

"Chcela by som, aby ste počuli náš potlesk, aby ste cítili našu podporu. Je dôležité, aby si naše svety rozumeli, aby svety počujúcich i nepočujúcich komunikovali a chápali sa navzájom. Práve k tomuto porozumeniu prispievate aj vy svojimi športovými úspechmi, svojím snažením, tvrdou každodennou prácou, ktorou rozvíjate svoj talent a schopnosti," uviedla prezidentka v príhovore. Spomienku venovala aj deaflympionikovi Adriánovi Babičovi, ktorý tragicky zahynul pri tréningu.



Slovenskú republiku v Brazílii 1. až 15. mája reprezentovalo 12 športovcov. Ďakovný list si prevzali stolní tenisti Eva Jurková a Thomas Keinath. Obaja získali zlaté medaily v individuálnych disciplínach a bronzovú medailu za zmiešanú štvorhru. Prezidentka poďakovala aj Rastislavovi Jelínkovi, ktorý vybojoval striebro v skoku do diaľky, a Ivane Krištofičovej za bronzovú medailu v hode diskom.

Na snímke sprava prezidentka SR Zuzana Čaputová a Eva Jurková, ktorá získala zlato a bronz v stolnom tenise počas prijatia výpravy a odovzdania ďakovných listov úspešným športovcom, ktorí v máji Slovensko reprezentovali na 24. letnej deaflympiáde v brazílskom meste Caxias do Sul v Bratislave 14. júla 2022.
Foto: TASR - Martin Baumann


Jelínek vo svojom prejave spomenul rôzne prekážky či úskalia, ktoré športovcov v Brazílii postretli. "Ďakujeme slovenskej spoločnosti a ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu, že nám umožnili prežiť tieto úžasné a nezabudnuteľné chvíle," poznamenal.